Vlizotrap zelf isoleren en gelijk gas besparen

De verdiepingsvloer naar onze zolder is goed geïsoleerd, maar de vlizotrap is daar een uitzondering op. Dit is een lastig te isoleren element, het enige wat de koude zolderruimte scheidt van de warme verdieping is een dunne plaat van 10 mm dik. Dat moet anders vond ik. Na wat speurwerk op internet naar vlizotrap isoleren kwam ik op het idee wat volgens mij de beste oplossing is. Het is een doos van isolatiemateriaal die de trap omsluit.

Materiaal

Voor het maken van de doos heb ik het volgende gebruikt:

  • 4 platen isolatiemateriaal 100 x 50 cm
  • ducttape
  • tochtstrip 12 x 12 mm (ca. 4,5 meter)

De totale investering is zeer gering, de totale kosten voor het materiaal bedragen ongeveer € 30.

Het op maat maken van de polystyreenplaten is eenvoudig te doen met een scherp mes. Na het op maat snijden van de materialen heb ik de platen aan elkaar gemonteerd door middel van de ducttape. Stevig aanduwen en alle hoeken meenemen resulteert in een stevige constructie.

isolatie vlizotrap
isolatie vlizotrap
isolatie vlizotrap

Wanneer de doos helemaal klaar is plak dan de tochtstrip op de rand die op de zoldervloer komt te liggen. Zo weet je zeker dat deze overgang goed geïsoleerd is. Ik had nog een handgreep liggen die ik ook gemonteerd heb, maar dat is een extraatje. Na montage van de doos merk je wanneer de vlizotrap naar beden staat er helemaal geen kou meer van de zolderruimte komt.

Vlizotrap isoleren
Situatie voor…
Vlizotrap isoleren
en na.
Vlizotrap isoleren
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00