Over ons

Eigelijk moet ik zeggen over mij in plaats van over ons want thuisduurzaam.nl is een éénmansoperatie. Ik ben gestart in de zomer van 2011 omdat we op dat moment zelf net besloten hadden om zonnepanelen te gaan plaatsen en duurzaamheid voor ons echt begon te leven. Omdat de zoektocht op internet naar goeie en eerlijke informatie best lastig was besloot ik om de website thuiszonnepanelen.nl op te starten. De website was ook direct een mooie plek om onze eigen ervaringen te delen met anderen.

Naast zonnepanelen wilden we ook breder gaan verduurzamen en hebben we alles aangepakt, dus spaarlampen geplaatst, spouwmuren geïsoleerd, vloeren geïsoleerd, nieuwe kunststofkozijnen met HR++ glas geplaatst en nog een aantal kleinere maatregelen. Omdat deze zaken niet thuis horen bij thuiszonnepanelen.nl ben ik thuisduurzaam.nl gestart.

Groenste Groninger

In 2012 organiseerde de provincie Groningen samen met nog een aantal partijen de verkiezing “Groenste Groninger” uit de tientallen inzendingen werden een aantal finalisten gekozen. Helaas heb ik uiteindelijk niet de titel in de wacht kunnen slepen maar het was wel een bijzondere ervaring. Het was ook erg goed voor de website want door de media-aandacht trok de website veel extra bezoekers.

Hans Deuze
Dagblad van het Noorden 26-10-2012 (foto: Harry Tielman)

Energiecoöperatie

Door mijn contacten opgedaan tijdens de slotavond van de “Groenste Groninger” verkiezing raakte ik betrokken bij de oprichten van een lokale energiecoöperatie die opereert onder de naam VEENstroom. Daar ben ik sinds de oprichting in december 2012 bestuurslid. Ik hoop zo ook mijn steentje bij te kunnen dragen aan de verduurzaming van mijn eigen regio. En als bijkomend voordeel kom ik daarbij in contact met leuke en interessante mensen en bedrijven uit de duurzame sector.

Hans Deuze
Eigenaar thuisduurzaam