Over ons

We zijn echt met duurzaamheid aan de slag gegaan in de zomer van 2011. Op dat moment besloten we om zonnepanelen te plaatsen op onze woning. Daardoor begon duurzaamheid echt te leven voor ons. Omdat de zoektocht op internet naar goeie en eerlijke informatie best lastig was besloot ik om de website thuiszonnepanelen.nl op te starten. De website was ook direct een mooie plek om onze eigen ervaringen te delen met anderen.

Naast zonnepanelen wilden we ook breder gaan verduurzamen en hebben we alles aangepakt, dus spaarlampen geplaatst, spouwmuren en vloeren geïsoleerd en nog een aantal verduurzamende maatregelen. Ook in de kleinere dingen is duurzaamheid een belangrijke rol gaan spelen. Het scheiden van afval, bewust omgaan met energiegebruik en duurzame keuzes in voeding. Omdat deze zaken niet thuis horen bij thuiszonnepanelen.nl zijn we thuisduurzaam.nl gestart. Op dit moment staat thuisduurzaam.nl in het teken van duurzame producten.

Groenste Groninger

In 2012 organiseerde de provincie Groningen samen met nog een aantal partijen de verkiezing “Groenste Groninger” uit de tientallen inzendingen werden een aantal finalisten gekozen. Ik was een van deze finalisten maar kon helaas uiteindelijk niet de titel in de wacht slepen. Maar het was wel een bijzondere ervaring.

Hans Deuze
Dagblad van het Noorden 26-10-2012 (foto: Harry Tielman)

Energiecoöperatie

Door mijn contacten opgedaan tijdens de slotavond van de “Groenste Groninger” verkiezing raakte ik betrokken bij de oprichting van een lokale energiecoöperatie die opereert onder de naam VEENstroom. Daar ben ik sinds de oprichting in december 2012 tot december 2017 bestuurslid geweest. Naast bestuurlijke taken heb ik regelmatig voorlichting gegeven over duurzaamheid. Een mooie periode waarin ik veel contacten heb opgedaan in de duurzame sector.

Duurzame groet,
Hans Deuze

Eigenaar thuisduurzaam

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00